iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja
Napisano 21 września 2019 - 14:20
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 21 września 2019 - 14:21
https://www.youtube....h?v=_a4HmYFGY1s też bym tak chciał
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 21 września 2019 - 17:57
Dzisiaj udalo mi sie w MM wziac z lapy zielonego Pro - ze zwrotu, bo okazal sie miec wade ekranu. No i powiem szczerze, ze mi sie absolutnie nie podoba polaczenie matowych pleckow z blyszczaca wyspa aparatow.
- MasterM lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 21 września 2019 - 18:22
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 21 września 2019 - 18:30
Cieplejszy ekran teoretycznie jest bardziej zbliżony do naturalnych kolorów ale mnie ciepłe ekrany mega denerwują więc zaczynam się obawiać......Pro ma zdecydowanie bardziej ciepłą barwę ekranu niż XS. Sprawdzane w dwóch iSpotach.
Napisano 21 września 2019 - 18:41
Cieplejszy ekran teoretycznie jest bardziej zbliżony do naturalnych kolorów ale mnie ciepłe ekrany mega denerwują więc zaczynam się obawiać......
Wczoraj mi to przeszkadzało, dzisiaj już prawie nie zauważam, jutro pewnie będzie na porządku dziennym
Napisano 21 września 2019 - 18:42
Pro ma zdecydowanie bardziej ciepłą barwę ekranu niż XS. Sprawdzane w dwóch iSpotach.
W porównaniu do X'a jest dość drastycznie na pierwszy rzut oka, jednak po paru godzinach oczy się adaptują i wrażenie inności znika.
Napisano 21 września 2019 - 19:15
Po lewej 11 pro, po prawej X. Ekran w x ma idealną biel, bez żadnego kombinowania z filtrami.
Niestety ekran iPhone 11 pro nie przypadł mi do gustu. Na zdjęciu tego aż tak bardzo nie widać, w rzeczywistości ekran 11 pro wpada w żółty.
Nie wiem czy to kwestia ustawień kamery ale na jednym z filmów na yt ekran iPhone 11 pro wygląda bardzo dobrze.
Użytkownik konio124 edytował ten post 21 września 2019 - 19:40
iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB
Napisano 21 września 2019 - 19:29
Przy czym szczerze mówiąc barwa w Pro bardziej mi odpowiada niż w XS, który miał inną barwę niż w X (ta była najlepsza). Zobaczę jak to wygląda "na co dzień" jak dostanę swojego Pro.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 21 września 2019 - 19:40
Pro ma zdecydowanie bardziej ciepłą barwę ekranu niż XS. Sprawdzane w dwóch iSpotach.
Ja przeszedłem z xs na 11 pro i porównywałem wczoraj barwę ekranu w obydwu i była na szczęście taka sama. Nie wykluczone, że niektóre egzemplarze mogą być cieplejsze. To pewnie kwestia tego na jaki się trafi. U mnie na szczęście jest wszystko ok.
Napisano 21 września 2019 - 19:45
Różnica jest tak duża że ciężko byłoby wyregulować to filtrem poza tym filtr wpływa też na inne kolory mój x też ma idealną biel i na dużej jasności aż wali po oczach ale ma to taki plus że cały czas używam go na minimalnej jasności a ciepły ekran na minimalnej jasności wygląda okropnie.Po lewej 11 pro, po prawej X. Ekran w x ma idealną biel, bez żadnego kombinowania z filtrami.
Niestety ekran iPhone 11 pro nie przypadł mi do gustu. Na zdjęciu tego aż tak bardzo nie widać, w rzeczywistości ekran 11 pro wpada w żółty.
https://youtu.be/5Nvf98IRTuk
Jak widać to kwestia (nie)szczęścia;D
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 21 września 2019 - 19:50
Napisano 21 września 2019 - 20:03
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 21 września 2019 - 21:45
Aha w iSpot pełna dostępność iPkow Pro będzie za 2 tygodnie najwcześniej.
--
iP11Pro/AIR2/MBP13 Mid-2017
Napisano 22 września 2019 - 05:28
Kolor w dechę (midnight green), matowe wykończenie bardzo mi się podoba. Trypofobii nie doświadczam i układ tylnych aparatów zupełnie mi nie przeszkadza (moja dziewczyna za to nabija się, że ta 11. wygląda jakby miała spinner przyczepiony do plecków ). Czuć wyraźnie, że jest cięższy i grubszy od XS Maxa - co lubię, aczkolwiek mam wrażenie, że poprzednik lepiej leżał w dłoni. No i na pewno Pro Max jest bardziej śliski niż ubiegłoroczny model. Na początku całkiem poważnie obawiałem się, że balansowanie jedną ręką podczas jego używania skończy sie spektakularnym upadkiem (telefonu). Ale już się przyzwyczaiłem i nie jestem tak ostrożny. A słuszna waga przydaje tylko, moim zdaniem, mu uroku.
Bateria zdecydowanie lepsza niż w XS Maxie. Do końca dnia raczej nie do wykończenia - mimo ostrego użytkowania. Wygląda na to, ze 7 godzin non stop pracy nie jest jej straszne. Ale jeszcze potestuję. Na dodatek szybka ładowarka robi swoje. Na razie podłączyłem ją tylko raz (telefon mam od piątku), jednak te 18W czyni różnicę.
Pół dnia wczoraj spędziłem testując aparat. Panie i Panowie: jest się z czego cieszyć, naprawdę! Zdecydowana poprawa zdjęć nocnych. Przy czym iphone nie przerysowuje nadmiernie tego efektu rozjaśnienia jak to ma miejsce w Huawei p30 - kiedy to zdjęcie wykonane w komplentych ciemnościach wygląda na zrobione podczas dnia. Tryb nocny zdecydowanie przebija też Samsunga. Zdjęcia są bardziej szczegółowe i ostre niż w wychwalanym Pixelu. Obiektyw szerokokątny daje radość, aczkolwiek, w moim odczuciu, nie jest doskonały. Na pewno nie ma możliwości włączenia trybu nocnego. Ale zakładam, że będzie ulepszony.
Co do płynności działania to zauważyłem już kilka bugów. A właściwie jeden, który się u mnie powtarza: telefon się zawiesza podczas wysyłania memoji w whatsappie. Esemesem przechodzą one bez przeszkód, w tej aplikacji jednak następuje jakieś zamrożenie. Być może poprawią to podczas wtorkowej aktualizacji systemu.
Nic mi nie dzwoni w tle podczas rozmów, nie słyszę żadnego brzęczenia. Obudowa nie skrzypi A głośnik gra mocniej od poprzednika. Przestrzenność dźwięku jeszcze przetestuję.
To na razie tyle z wrażeń. Generalnie jestem bardzo zadowolony z przesiadki.
- konio124 lubi to
Napisano 22 września 2019 - 07:10
https://youtu.be/i-P0KRlbH1M
Napisano 22 września 2019 - 07:31
Napisano 22 września 2019 - 07:36
czy wszyscy co już mają telefon w ręku mają te cieplejsze ekrany?
Xs wygrywa z 11 pro takie pierwsze testy szybkości i trzymania w ram, szczególnie widać w drugiej rundzie trzymanie apek w ram, bo odpalanie pierwsza runda identycznie. Chyba optymalizacja nowego pod ios13 jeszcze nie bardzo.
https://youtu.be/i-P0KRlbH1M
Na początku stare modele często wygrywają z nowymi kwestia optymalizacji systemu i aplikacji nieuwzględniających istnienia nowych modeli .
Swoją drogą to chyba pierwszy raz kiedy na oficjalnej wersji nowego ios'a nie działa systemowy mail a używam iphone"ów od wersji 3g:D
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 22 września 2019 - 07:40
Napisano 22 września 2019 - 08:26
Albo starzenia starych modeli.czy wszyscy co już mają telefon w ręku mają te cieplejsze ekrany?
Na początku stare modele często wygrywają z nowymi kwestia optymalizacji systemu i aplikacji nieuwzględniających istnienia nowych modeli .
Swoją drogą to chyba pierwszy raz kiedy na oficjalnej wersji nowego ios'a nie działa systemowy mail a używam iphone"ów od wersji 3g:D
Napisano 22 września 2019 - 08:44
Napisano 22 września 2019 - 08:54
Napisano 22 września 2019 - 09:05
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 22 września 2019 - 09:33
Napisano 22 września 2019 - 09:50
Załączone pliki
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 22 września 2019 - 10:00
MBA M1 2020, iPhone 15 Pro , AirPods Pro, AWU2
Napisano 22 września 2019 - 10:16
Po pierwszych 2 dniach z Maxem i przesiadce z X. Główne powody zmiany przed zakupem to bateria i eSIM, a żeby jeszcze dołożyć sobie argumentów postanowiłem przeskoczyć dodatkowo na Maxa. No i tak:
- szybkość - po przesiadce z X wszystko jak dla mnie jest szybsze Aplikacje ładują się szybciej, nie mam co prawda jakichś super ciężkich aplikacji, ale np. odczuwalna różnica jest przy odpalaniu Twittera. Przejścia pomiędzy aplikacjami i do menu głównego są płynniejsze. Jestem na becie 13.1 więc nie wiem jak tam na 13, ale żadnych bugów nie odczułem. Podobno 11 Pro słabo radzi sobie na wgranej wersji 13, ja musiałem na dzień dobry ściągać betę bo zapomniałem, że na X miałem backup z betą 13.1 i nowy telefon krzyczał, że nie zaimportuje mi danych
- ekran - jest cieplej od X. Złamałem się i zastosowałem filtr barwy i teraz już wszystko jest OK. Zresztą na X też miałem narzucony filtr. Tak, tak wiem, że to oddziałuje na inne kolory, ale wyglądają one według mnie teraz OK.
- bateria - argument za zakupem usprawiedliwiony bardzo mocno. Bateria w 11 Pro Max jest 2x lepsza od mojego X... W sobotę 5 godzin na ekranie w tym około 1,5 na LTE, reszta WiFi i na koniec dnia stan baterii 50%. Mój X miałby po cyklu 3,5h WiFi i 1,5h LTE może 10% baterii w najlepszym scenariuszu. Więc jestem w tym względzie bardzo zadowolony
- aparaty - nie jestem jakimś wielkim fotografem, ale tryb nocny działa super, jakość normalnych zdjęć jak dla mnie jest bardzo dobra więc powiem tyle - rezygnuje z zabierania na urlop dodatkowego, osobnego aparatu Głównie dzięki trybowi nocnemu bo zdjęcia na X nie były przecież słabe.
- design - matowe plecki wyglądają super. Telefon jest jakby srebrno-szary (space gray). Pod sztucznym wieczornym światłem staje się bardziej srebrny, w dzień jest szary A ta wyspa z aparatami cóż... W realu wygląda lepiej - tyle powiem.
- mój drugi argument za zakupem to był eSIM, ale to po prostu działa co to mówić. Koniec przekładania kart SIM podczas wyjazdu i trzymania polskiej nanoSIM w jakimś pudełeczku
Ogólnie jestem zadowolony. Tylko ten ekran mnie nieco martwi, że w standardowych ustawieniach jest aż tak ciepły. No i mam nadzieję, że bateria będzie faktycznie starzeć się wolniej jak zapowiada Apple.
- Emej lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych